Postovala: OnaPortal
18
Apr
2012

Aqua Maris-preparati na bazi morske vode

Pregledano: 7096 puta

JGL predstavio jedinstvenu liniju medicinskih sredstava za zdravlje nosa, grla i uha

Kompanija Jadran Galenski Laboratorij (JGL) predstavila je 12.aprila u restoranu "Panta Rei" inovativnu liniju prirodnih preparata za kompletnu negu zdravlja nosa, grla i uha na bazi lekovite vode Jadrana.  

Aqua Maris preparati, u novom redizajniranom pakovanju, prirodno su rešenje za sve ORL probleme, a u njihovo lekovito dejstvo uverili su se potrošači na 32 tržišta Evrope i sveta, gde je prodato više od 65 miliona proizvoda.

Svoj jedinstveni sastav Aqua Maris preparati duguju morskoj vodi Jadrana, koja je od davnina poznata kao prirodni izvor zdravlja, jer u svakom litru sadrži ceo periodni sistem elemenata. Sastav morske vode je jedinstven i ne može se sintetički dobiti, a postupak proizvodnje iz morske vode zahteva posebno iskustvo i strogo kontrolisani proces.

JGL je jedan od svetskih pionira u sektoru proizvoda na bazi morske vode za kućnu upotrebu, posebno u segmentu preparata za nos gde sa brendom Aqua Maris zauzima više od 5% globalnog tržišta.

Dr Zorica Lazić, direktorka predstavništva Jadran Galenski Laboratorij u Srbiji naglasila je da je Jadransko more među najčistijim morima Evrope, što potvrđuje izveštaj Evropske agencije za životnu sredinu za 2011. godinu.

Jadransko more sadrži  80 esencijalnih minerala i oligoelemenata i većeg je saliniteta od okeana, a njegove blagodeti za ORL sistem su i naučno dokazane. Jadran Galenski Laboratorij razvio je jedinstveni proizvodni proces kojim se iz vode Jadranskog mora dobijaju potpuno prirodni proizvodi, bez zagrevanja i sterilizacije gama zračenjem koji narušavaju lekovitost“, kazala je Zorica Lazić na konferenciji za medije održanoj u beogradskom restoranu "Panta Rei".

Zahvaljujući preparatima linije Aqua Maris blagodeti mora moguće je koristiti tokom cele godine za negu nosa, grla i uha, u udobnosti doma, na radnom mestu i putu.

 

Mag. farm. Anna Maria Donadić, rukovodilac programa Aqua Maris u kompaniji JGL, objasnila  je da  jedinstveni sastav Aqua Maris preparata sadrži cink, selen, bakar, sumpor, kalcijum, karbonate, sulfate, hloride, NaCl.

 

Aqua Maris ispunjava vrhunske standarde u proizvodnji sterilnih rastvora, sto posto je prirodan, siguran, nije štetan, ne sadrži konzervans i praktičan je za upotrebu. Najsavremenija tehnička rešenja u pogledu pakovanja i pumpice Aqua Maris preparata garantuju sterilnost proizvoda, ne samo za vreme punjenja, već i tokom celog perioda korišćenja. Time smo sigurni da tržištu isporučujemo visokokvalitetne proizvode za uho, grlo i nos - prirodna rešenja iz najveće laboratorije na svetu – mora“, kazala je Donadić.

 

Doc. dr Nenad Arsović iz Instituta za ORL Kliničkog centra Srbije rekao je da je more bogata mešavina koja uz minerale i mikroelemente sadrži i čitav niz lekovitih sastava među kojima su izolovani i oni sa antibakterijskim i antiviralnim dejstvom.

Morska voda ima dokazanu lekovitost za prirodno otčepljenje nosa, stimulaciju lokalne cirkulacije, regeneraciju oštećene sluznice i podršku fiziološkom statusu sluznice. Morska voda je poznata i kao odličan cerumenolitik, a posebno je važno istaći njeno antibakterijsko i antiviralno dejstvo“, zaključio je Arsović.

 

Svi prisutni na konferenciji za medije JGL-a imali su priliku i da od instruktorke yoge Nataše Žikić dobiju savete o značaju i tehnikama pravilnog disanja za zdravlje celog organizma.

 

###

 

O kompaniji:

 

Jadran Galenski Laboratorij je farmaceutska kompanija osnovana 1991. u Rijeci, koja se danas rangira među tri vodeće hrvatske kompanije iz te industrije. Osnovne poslovne aktivnosti čine istraživanje i razvoj, registracija, proizvodnja, marketing i prodaja generičkih lekova na recept, bezreceptnih lekova, lekova baziranih na prirodnim sirovinama, dijetetskih proizvoda, zatim medicinskih proizvode i dermokozmetike. JGL u svom portfelju ima više od 300 vlastitih proizvoda, a osim Hrvatske, posluje i na tržištima regiona Jugoistočne Europe, CIS-a, Dalekom istoku, dok su u toku i pregovori za tržišta Brazila i Velike Britanije.

 

Glavni pokretači razvoja kompanije su kreativnost i strast, otvorenost prema izazovima i vera u budućnost.

 

Više o kompaniji JGL http://www.jgl.hr/hr/naslovna/

 

OnaPortal

Pravi ženski portal. Ljubav, Moda, Lepota, Sex, Kuhinja, Saveti, Poznati.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

HRANA ZA DUŠU – VAŠA DNEVNA DOZA INSPIRACIJE!

HRANA ZA DUŠU – VAŠA DNEVNA DOZA INSPIRACIJE!

Beograd, 05. decembar 2011. - ...
Ne zaboravite svoju dozu magnezijuma!

Ne zaboravite svoju dozu magnezijuma!

Zbog toga sve ove probleme pogrešno smatramo za uzrok, a ne posledicu nekog drugog disbalansa. ...
Uživanje i zdrava ishrana samo za dame u termama Čatež!

Uživanje i zdrava ishrana samo za dame u termama Čatež!

Terme Čatež, najpopularnije slovenačke terme, u saradnji sa dr Lejlom Kažinić Kreho, ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 8°c
min 2°c

Bicikl

Roleri