Postovala: OnaPortal
18
Apr
2012

Aqua Maris-preparati na bazi morske vode

Pregledano: 7522 puta

JGL predstavio jedinstvenu liniju medicinskih sredstava za zdravlje nosa, grla i uha

Kompanija Jadran Galenski Laboratorij (JGL) predstavila je 12.aprila u restoranu "Panta Rei" inovativnu liniju prirodnih preparata za kompletnu negu zdravlja nosa, grla i uha na bazi lekovite vode Jadrana.  

Aqua Maris preparati, u novom redizajniranom pakovanju, prirodno su rešenje za sve ORL probleme, a u njihovo lekovito dejstvo uverili su se potrošači na 32 tržišta Evrope i sveta, gde je prodato više od 65 miliona proizvoda.

Svoj jedinstveni sastav Aqua Maris preparati duguju morskoj vodi Jadrana, koja je od davnina poznata kao prirodni izvor zdravlja, jer u svakom litru sadrži ceo periodni sistem elemenata. Sastav morske vode je jedinstven i ne može se sintetički dobiti, a postupak proizvodnje iz morske vode zahteva posebno iskustvo i strogo kontrolisani proces.

JGL je jedan od svetskih pionira u sektoru proizvoda na bazi morske vode za kućnu upotrebu, posebno u segmentu preparata za nos gde sa brendom Aqua Maris zauzima više od 5% globalnog tržišta.

Dr Zorica Lazić, direktorka predstavništva Jadran Galenski Laboratorij u Srbiji naglasila je da je Jadransko more među najčistijim morima Evrope, što potvrđuje izveštaj Evropske agencije za životnu sredinu za 2011. godinu.

Jadransko more sadrži  80 esencijalnih minerala i oligoelemenata i većeg je saliniteta od okeana, a njegove blagodeti za ORL sistem su i naučno dokazane. Jadran Galenski Laboratorij razvio je jedinstveni proizvodni proces kojim se iz vode Jadranskog mora dobijaju potpuno prirodni proizvodi, bez zagrevanja i sterilizacije gama zračenjem koji narušavaju lekovitost“, kazala je Zorica Lazić na konferenciji za medije održanoj u beogradskom restoranu "Panta Rei".

Zahvaljujući preparatima linije Aqua Maris blagodeti mora moguće je koristiti tokom cele godine za negu nosa, grla i uha, u udobnosti doma, na radnom mestu i putu.

 

Mag. farm. Anna Maria Donadić, rukovodilac programa Aqua Maris u kompaniji JGL, objasnila  je da  jedinstveni sastav Aqua Maris preparata sadrži cink, selen, bakar, sumpor, kalcijum, karbonate, sulfate, hloride, NaCl.

 

Aqua Maris ispunjava vrhunske standarde u proizvodnji sterilnih rastvora, sto posto je prirodan, siguran, nije štetan, ne sadrži konzervans i praktičan je za upotrebu. Najsavremenija tehnička rešenja u pogledu pakovanja i pumpice Aqua Maris preparata garantuju sterilnost proizvoda, ne samo za vreme punjenja, već i tokom celog perioda korišćenja. Time smo sigurni da tržištu isporučujemo visokokvalitetne proizvode za uho, grlo i nos - prirodna rešenja iz najveće laboratorije na svetu – mora“, kazala je Donadić.

 

Doc. dr Nenad Arsović iz Instituta za ORL Kliničkog centra Srbije rekao je da je more bogata mešavina koja uz minerale i mikroelemente sadrži i čitav niz lekovitih sastava među kojima su izolovani i oni sa antibakterijskim i antiviralnim dejstvom.

Morska voda ima dokazanu lekovitost za prirodno otčepljenje nosa, stimulaciju lokalne cirkulacije, regeneraciju oštećene sluznice i podršku fiziološkom statusu sluznice. Morska voda je poznata i kao odličan cerumenolitik, a posebno je važno istaći njeno antibakterijsko i antiviralno dejstvo“, zaključio je Arsović.

 

Svi prisutni na konferenciji za medije JGL-a imali su priliku i da od instruktorke yoge Nataše Žikić dobiju savete o značaju i tehnikama pravilnog disanja za zdravlje celog organizma.

 

###

 

O kompaniji:

 

Jadran Galenski Laboratorij je farmaceutska kompanija osnovana 1991. u Rijeci, koja se danas rangira među tri vodeće hrvatske kompanije iz te industrije. Osnovne poslovne aktivnosti čine istraživanje i razvoj, registracija, proizvodnja, marketing i prodaja generičkih lekova na recept, bezreceptnih lekova, lekova baziranih na prirodnim sirovinama, dijetetskih proizvoda, zatim medicinskih proizvode i dermokozmetike. JGL u svom portfelju ima više od 300 vlastitih proizvoda, a osim Hrvatske, posluje i na tržištima regiona Jugoistočne Europe, CIS-a, Dalekom istoku, dok su u toku i pregovori za tržišta Brazila i Velike Britanije.

 

Glavni pokretači razvoja kompanije su kreativnost i strast, otvorenost prema izazovima i vera u budućnost.

 

Više o kompaniji JGL http://www.jgl.hr/hr/naslovna/

 

OnaPortal

Pravi ženski portal. Ljubav, Moda, Lepota, Sex, Kuhinja, Saveti, Poznati.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
3
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
4
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako je Pink smršala posle porođaja?

Kako je Pink smršala posle porođaja?

Pevačica Pink smršala je 25 kilograma posle porođaja! ...
Ovako stres utiče na vaš izgled

Ovako stres utiče na vaš izgled

Veliki stres i te kako utiče na fizički izgled i zdravlje, a posledice su vidljive na prvi ...
Gledanje TV-a skraćuje život

Gledanje TV-a skraćuje život

Koliko dnevno gledaš TV? Malo ujutru uz kafu dok se razbuđuješ, posle ...
NOKIA
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 13°c

Roleri

Bicikl