10
Sep
2013

Odgovori na pitanja koja se žene stide da postave ginekologu

Pregledano: 2959 puta

Naučite ponešto o svim onim sitnicama koje mnoge kopkaju, a sramota ih je da pitaju.

Ako postoji osoba sa kojom ne treba da imate bilo koju vrstu zadrške, to je vaš lekar. Lagati svog doktora je van pameti, ali suzdržavati se od pitanja koja vas muče zato što vam je neprijatno, može biti jednako loše.

Veoma često su pitanja za koja mislite da su odvratna ili da je sramno to što odgovor već ne znate. Grupa ginekologa sastavila je listu najčešćih pitanja koja im pacijentkinje postavljaju, a da se pri tome snebivaju i crvene.

1. RETKO IMAM SEKS. DA LI JE TO U REDU?

 Ginekolog Suzan Blum kaže da je ovo najčešće pitanje koje joj pacijentkinje postavljaju.

– Ovo pitanje uglavnom iskrsne kada sa ženama pričam o porodici ili o njihovim hormonima – kaže

doktorka Blum.

 Sa ovim se slaže i njena koleginica Šiva Gofrani, koja tvrdi da najveći broj njenih pacijentkinja ima odnose jednom mesečno, ali nisu retki slučajevi da je taj broj i manji, jednom u nekoliko meseci. Ona kaže da je nizak libido vrlo čest problem i da o njemu sluša i nekoliko puta na dan, ali da je gotovo svaki put ženama problem da o tome progovore.

  

2. KAKAV JE TO SMRD?

Doktorka Gofani kaže da većina žena ima problem i sa tim da ginekologu kaže za neprijatan miris koji su primetile. Kada pacijentkinje dođu i sa snebivanjem počnu da govore o tome kako su primetile neprijatan miris, a kada ih doktorka pita da li taj miris podseća na ribu, obično su zaprepašćene time što je pogodila.

Zapravo i nije teško pogoditi, pošto je takav miris karakterističan za najčešću vaginalnu bakterijsku infekciju. Lečenje antibioticima je vrlo efikasno, pa se ne treba stideti da postavite ovakvo pitanje.

3. DA LI DA SE TESTIRAM?

Iako se stalno priča o tome kako seksualno aktivne žene moraju da idu na redovne preglede i da se testiraju na seksualno prenosive infekcije, doktori kažu da je pitanje: „Da li treba da se testiram“, još uvek veoma često. Iako je posao lekara da vam to pomene, ako to iz nekog razloga ne učini, niste se izvukli i trebalo bi da se pitate da li je to potrebno.

4. IMAM HERPES. HOĆU LI GA PRENETI PARTNERU?

 Ovo pitanje lekarima ne postavljaju samo slobodne žene, nego veoma često i udate gospođe koje imaju herpes a to skrivaju od svojih partnera.

Postoje dva tipa herpesa, jedan koji napada oralnu regiju i drugi koji napada genitalnu ili analnu oblast. Na tržištu postoje lekovi koji će sprečiti da virus napreduje, a doktor vas takođe može posavetovati i o tome kako da izbegnete širenje virusa na druge. Zato se nemojte stideti, nego pitajte!

5. KADA SAM NAJPLODNIJA?

Ženama je neprijatno da postave ovo pitanje zato što smatraju da je to nešto što se podrazumeva da već treba da znaju. Činjenica je međutim da su žene još uvek nedovoljno informisane o reproduktivnom sistemu i o tome kako on funkcioniše.

Apsolutno ne treba da se stidite da postavite ovo pitanje, jer vam odgovor može biti od velike pomoći i ukoliko pokušavate da začnete, i ukoliko želite da izbegnete trudnoću.6) DA LI JE NEOPHODNO DA DOZIVIM

6.  DA LI JE NEOPHODNO DA DOŽIVIM ORGAZAM KAKO BIH ZATRUDNELA?

Uz ovo pitanje, parovi koji žele dete često uz dosta snebivanja žele da saznjaju i to da li česte ejakulacije muškarca utiču na njegovu plodnost, odnosno da li mastrurbiranje muškarca umanjuje šanse da par dobije dete. Mi ćemo vam reći da je odgovora na oba pitanja ne, ali se nemojte stideti da o ovakvim ili sličnim stvarima popričate i sa lekarom.

  

7. DA LI ĆE ODREĐENE POZE POMOĆI DA LAKŠE ZATRUDNIM?

Doktori kažu da se njihove pacijentkinje koje pokušavaju da zatrudne, kod ovog pitanja često i zaplaču jer im je suviše neprijatno da pričaju o ovako intimnim stvarima. Iako postoje stari narodni recepti po kojima nakon seksa treba podići noge, ili staviti jastuk pod zadnjucu, doktori se slažu da ni jedna od ovih metoda nije naučno dokazana. Zato, pre nego što počnete sa vratolomijama za koje ste načuli da pomažu, pitajte.

Izvor: zena.blic.rs

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Odgovori na pitanja koja se žene stide da postave ginekologu

Odgovori na pitanja koja se žene stide da postave ginekologu

Ako postoji osoba sa kojom ne treba da imate bilo koju vrstu zadrške, to je vaš lekar. Lagati svog doktora ...
Bolest vožnje

Bolest vožnje

Bolestvožnje podrazumeva neprijatan osećaj mučnine, vrtoglavice, glavobolje ...
Spremna za dvodelni bikini bez dijete i vežbi

Spremna za dvodelni bikini bez dijete i vežbi

Ponovo vas je uhvatilo ono dobro poznato predletnje ludilo. Bilo da ste se ugojile 15kg ili 10g sa ...
XWAVE
2876,oo
prava cena : 3451.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 16°c

Bicikl

Roleri