Postovala: Ona portal
17
Oct
2012

Probiotik Lactogyn - za vaginalno zdravlje

Pregledano: 29332 puta

Promena vaginalne flore dolazi zbog raznih faktora a pojačan sekret, peckanje i svrab su pratioci tih promena. Sada se na domaćem tržištu pojavio Lactogyn

Ubrzani ritam života, stres, oslabljeni imunitet, česte promene partnera, antibiotici, lokalna kontracepcija, promene u menopauzi i trudnoći, kao i niz drugih faktora utiču na poremećaj ravnoteže vaginalne flore. Bezbroj štetnih uticaja kojima su žene izložene mogu dovesti  do upala vagine, materice, mokraćne bešike i bubrega, dok su sekret, peckanje i svrab, samo deo problema koji stvaraju neugodnosti.

Vaginalna flora čini najvažniju prirodnu zaštitu žene od urogenitalnih infekcija, a sastavljena je od „dobrih“ mikroorganizama koji u vagini stvaraju nepovoljne uslove za rast i razvoj uzročnika bolesti. Značajnu pomoć očuvanju vaginalne flore pružaju probiotici – a važno je znati da među njima postoje velike razlike, pa ih je najbolje odabrati uz savet lekara ili farmaceuta. 

Prvi oralni probiotik za zaštitu zdravlja vaginalne flore

lactogyn

Novost u svetu medicine su probiotici namenjeni zaštiti vaginalne flore koji sprečavaju nastanak, odnosno ponavljanja bakterijske vaginoze ili vaginalne kandidijaze kao dva najčešća oblika genitalnih infekcija. Novost je, takođe, da se mogu uzimati oralno, a takvi probiotici moraju biti proizvedeni prema visokim standardima Svetske zdravstvene organizacije. 

Lactogyn je prvi probiotik u svetu za koji je naučno dokazano da efikasno deluje na ravnotežu vaginalne mikroflore i zdravlje urogenitalnog područja posle oralne primene, rekla je Zorica Lazić, direktor predstavništva kompanije Jadran Galenski Laboratorij, čiji su stručnjaci u saradnji sa timom Chr.Hansen A/S, nosioca Urex Biotech Inc i Biogaia AB. patentirali Lactogyn.

- Probiotik Lactogyn na siguran i praktičan način pruža ženi mogućnost kontrole nad svojim intimnim zdravljem. Lactogyn vraća ravnotežu vaginalne flore i potpuno prirodno pomaže uspostavljanju i održavanju urogenitalnog zdravlja - objasnila je Lazić.

Lactogyn kapsule namenjene su za svakodnevno održavanje ravnoteže urogenitalne mikroflore, kod žena sklonih infekcijama i kao pomoć terapiji bakterijskih i gljivičnih infekcija. Primena Lactogyna posebno se preporučuje kod opterećenja uzrokovanih stresom, kod oslabljenog imunog sistema ili tokom korišćenja lekova koji utiču na kvalitet vaginalne flore (npr. antibiotici, kontraceptivne pilule).

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
3
Srećno
5
Bolje
8
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako da sprečite znojenje

Kako da sprečite znojenje

Bez obzira na godišnje doba, postoje situacije u kojima se ...
Odgovori na pitanja koja se stidite da postavite

Odgovori na pitanja koja se stidite da postavite

Zašto nemam orgazme? Žena koja nikad nije doživela orgazam ...
Kako se izboriti sa prolećnom alergijom

Kako se izboriti sa prolećnom alergijom

Proleće je godišnje doba koje najčešće povezujemo sa sezonskim alergijama. Kako drveće počinje da ...
KINA
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min -1°c

Roleri

Bicikl