Postovala: Milica Zorić
03
May
2011

Spremna za dvodelni bikini bez dijete i vežbi

Pregledano: 3979 puta

saveti kako se dovesti u red par dana pre letovanja

Ponovo vas je uhvatilo ono dobro poznato predletnje ludilo. Bilo da ste se ugojile 15kg ili 10g sa istim žarom ćete prelistavati najnovije saveta kako pet dana pred more da budete glavna zavodnica plaže. Za početak, bez panike. More i sunce će mnogo toga odraditi sami. Uvek na moru skinete sav višak ako ga je uopšte bilo i vratite se zategnute, slane, preplanule i seksi. Ali, problem je kako da  tako izgledate od prvog dana predstojećeg odmora... Evo par trikova koji su mali koraci ka velikom cilju.

 

Vaš stomak će mamiti uzdahe čim zakoračite iz aviona ako :

 

1.    Bacite žvake. Naizgled ne tako loša navika koja nam osvežava dah i štiti zube (ponavljaju sa reklama svakodnevno pa hajde da im poverujemo). Međutim, možda niste znali da je žvakanje žvakica jedan od glavnih uzročnika nadutosti u stomaku. Većina nas dok ih žvaće udiše nepotrebne viškove vazduha koji nas nadimaju i stvaraju osećaj težine. Tako da, žvake zamenite bombonicama bez šećera, ispirajte usta rastvorima ili perite zube kad god mislite da je to potrebno, imaćete i prijatan dah i ravan stomak.

 


2.    Ispravite se. Jednostavno ispravite kičmu, podignite glavu, uvucite stomak i istrćite guzu. Nosić neka para oblake. Uvučen stomak dok radite svakodnevne obaveze će aktivirati trbušne mišiće i pre nego što budete bili svesni da vežbate iznenadiće vas tanji struk.

 


3.    Vlakna su vam najbolja drugarica. Jedite što više kompleksnih vlakana kojih najviše ima u voću, povrću i celom zrnu (intergalnom). Preporučuje se da žene dnevno uzimaju 25-35g vlakana. Na samo zato što će aktivirati vaš probavni sistem već su i namirnice bogate vlaknima uglavnom nisko kalorične a zasitiće vas.

 


4.    Smejete se. Ustvari umirite od smeha. Živećete duže, bićete neuporedivo srećnije i pozitivnije a vaši stomačni mišići će raditi kao da se znojite u teretani. Za seksi izvajan stomak naučnici preporučuju minimum 10 min intenzivnog smeha  dnevno.

 


5.    Pijete dosta vode.
Bar 10 čaša dnevno. Zašto? Kada dehidrirate vaše telo skuplja tečnost i tada izgledate naduto. Što je više pijete vaš organizam će je manje zadržavati.

 


6.    Zamenite pivo i koktele vinom.
Da, od piva zaista raste stomačić. Kokteli su najčešće kalorični kao čokolada sa lešnikom pa je najbolje da od ponuđenih alkoholnih pića izaberete vino.

 


7.    Žvaćete. Ovo vam je mama verovatno ponovila hiljadu puta kad ste tek naučile da jedete same. A znate da je mama uvek u pravu. Zalogaje ne gutajte nego žvaćite što duže jer ćete time pokrenuti digestivni trakt i izbeći gomilanje nepotrbnog vazduha koji se stvara alavim i brzim gutanjem hrane.

 


8.    Obožavate jogurt. Posebno onaj sa minimalnom količinom mlečne masti. Jogurt je probiotik - pun je dobrih bakterija koje potpomažu varenje. Ako volite voćne jogurte izbegavajte kupovne koji su uglavnom sa malom koncetracijom probiotika a prepuni šećera i aditiva. Naseckajte sveže voće u vaš standardni jogurt i uživajte.

 


9.    Spavate.
Istraživanja su pokazala da je minimum 7 sati sna potrebno da bi telo uspelo da raspodeli masti. U toku sna troše se masti i ugljeni hidrati uneti  tokom dana a posebno je bitno i što nedostatak sna smanjuje proizvodnju hormona koji suzbija apetit.

 


10.    Užinate. Napravite malene zdrave obroke između tri glavna. Neka sadrže, gore pomenuta vlakna, a samim tim što ćete aktivirati vaš digestivni trakt na svaka 3h ubrzaćete i metabolizam.

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Gledanje TV-a skraćuje život

Gledanje TV-a skraćuje život

Koliko dnevno gledaš TV? Malo ujutru uz kafu dok se razbuđuješ, posle ...
Zašto nas emocije vode do kuhinje i kako to sprečiti?

Zašto nas emocije vode do kuhinje i kako to sprečiti?

Kada se osećamo loše, nezadovoljnima, najčešće posežemo za nekim spoljnim zadovoljstvom. Za mnoge, ...
Kako se izboriti sa prolećnom alergijom

Kako se izboriti sa prolećnom alergijom

Proleće je godišnje doba koje najčešće povezujemo sa sezonskim alergijama. Kako drveće počinje da ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Roleri

Bicikl