Postovala: Nataša Ilić
23
Sep
2012

Tajne mršavih žena

Pregledano: 5156 puta

Onih nekoliko kilograma viška vas izluđuje i proganja, a mršave devojke gledate zavidnim pogledom ? Ne brinite, rešenje je jednostavno i bezbolno, posebno ako vam ga otkrivaju prirodno mršave devojke

Pitate se kako neke žene uspevaju da uvek budu mršave i vitke? Razlog nije uvek u genima, već i u navikama, ponašanju i načinu ishrane, piše sajt ivillage.com. Donosimo vam top deset strategija koje pomažu u topljenju kilograma.

devojke
Bez prejedanja

- Prirodno mršave žene su usklađene sa svojim telom i osluškuju signale koje im ono šalje. Tačno znaju kada su site i tada prestaju da jedu - objašnjava Sintija Sas, stručnjak za ishranu iz Njujorka.

Na žalost, kako kaže Sasova, mnogi od nas tu važnu činjenicu zanemaruju i vrlo lako nabace koji kilogram viška. Da biste znali kada da prestanete da jedete, probajte provereni recept – jedite polako, uživajte u hrani, ne sme ništa da vas ometa tipa televizija ili računar, prestanite da jedete kad nivo sitosti na skali od 1 do 10 iznosi  pet. Do momenta kada mozak dobije poruku da ste siti, taj broj će još malo porasti, s obzirom na činjenicu da želucu treba oko 15 minuta da mozak obavesti o sitosti.

Dobro pazite šta stavljate na tanjir

Ovo je vrlo važan trik koji primenjuje veliki broj vitkih žena. Naime, one tačno znaju što vole, a šta ne vole, pa neće tek tako da grickaju samo zato što je hrana dostupna i na dohvat ruke. Vrlo je važno da znate da vaše telo zaslužuje najbolju i najukusniju hranu, zato nemojte da posežete za bilo čime samo zato što vam se nalazi pred nosem.

Ne uskraćujte sebi hranu lepo zensko telo

Mnoge žene hranu smatraju ili lošom ili dobrom. Prirodno mršave žene ne misle tako. Uvek jedu ono što vole i ono što žele, pritom izbegavajući velike porcije i tako drže kalorije pod kontrolom. Jede vam se čokolada? Samo napred! Malo čokolade ne može da škodi kao ni manja porcija omiljenog sira. Ključ uspeha je u odluci da li to zaista želite da pojedete. Počastite se manjom porcijom i uživajte u njoj. Ključne reči su male porcije i mala količina. Tako pojedite jednu krišku pice, a ne tri, manji tanjir špageta i manji odrezak.

 
Naspavajte se

- Postoje čvrsti dokazi da nedostatak sna pojačava osećaj gladi i usporava meabolizam, što može da ima uticaj na težinu - objašnjava Ešli Kof, nutricionista koja savetuje poznate ličnosti. Istraživanja pokazuju da manjak sna menja nivo hormona u telu koji izazivaju povećavanje apetita i smanjuju osećaj sitosti, pa ćete, ako ste neispavani jesti više nego inače.

Stručnjaci kažu da prosečnoj ženi dnevno treba oko sedam i po sati sna, a da biste se što bolje naspavali ugasite televizor, kompjuter i bilo koji drugi elektronski uređaj sat vremena pre odlaska na počinak. Osim toga, izbegavajte alkohol nekoliko sati pre odlaska na spavanje jer on, iako ima sedativna svojstva, može da poremeti san.

Vežbajte kad god možete

Redovno vežbanje će vas držati u formi, a istraživanja su pokazala da  korišćenje svake prilike za vežbanje može da učini velike promene na figuri. Zato, umesto da koristite lift idite stepenicama, a na ručak umesto automobilom, krenite peške. Naime, jedno istraživanje je pokazalo da gojazne žene na nogama provode dvostruko manje vremena nego mršave žene. Osim toga, kada bi se više kretale, debeljuce bi samo u jednom danu sagorele i do 300 dodatnih kalorija. Ako malo izračunate, to je gubitak oko 13 kilograma godišnje!

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako ublažiti prolećnu alergiju

Kako ublažiti prolećnu alergiju

Napokon je nastupio onaj period u godini kada možemo da odložimo debele džempere, kapute, rukavice i ...
EFIKASNO I JEFTINO: Napravite sami prirodni antibiotik!

EFIKASNO I JEFTINO: Napravite sami prirodni antibiotik!

Sastojci: - 1 čen belog luka - 2 kašike meda - 2 kašike sveže ...
Kako se izboriti sa prolećnom alergijom

Kako se izboriti sa prolećnom alergijom

Proleće je godišnje doba koje najčešće povezujemo sa sezonskim alergijama. Kako drveće počinje da ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 7°c

Roleri

Bicikl