Postovala: Senka Ivetić
12
Dec
2013

Zaobiđite upalu bešike u ovim hladnim danima

Pregledano: 3043 puta

Nekim damama hladno vreme prija, a nekima i ne baš. . Međutim, skoro sve su u hladnijim danima podložnije infekcijama mokraćnih puteva, odnosno, upali bešike.

Dani postaju sve hladniji i hladniji. Nekim damama hladno vreme prija, a nekima i ne baš. . Međutim, skoro sve su u hladnijim danima podložnije infekcijama mokraćnih puteva, odnosno, upali bešike. Znate već: učestalo mokrenje, peckanje, čak i jači bolovi ako je bolest poodmakla. U najmanju ruku je neprijatno. Postoji li način da se zimske upale bešike izbegnu ili makar da se smanji šansa da do upale dođe? Postoji!

Jedan od načina jeste da redovno uzimate vitamin C. Na taj način ćete, zbog stvaranja kisele sredine, smanjiti mogućnost razmnožavanja bakterija u bešici (samo ne preterujte s količinom - inače se može desiti da ne dobijete upalu bešike, ali da se zbog viška kiseline osećate kao da je jeste dobile). Pretpostavljamo da vam ovo neće teško pasti, pošto je u hladnijim danima u svakom slučaju preporučljivo uzimati veće količine vitamina C, da biste ojačale imunitet.

vitamin c

Veoma je važno i da se utopljavate - jeste, baš kao što vam je majka savetovala. Utopljavanjem (doduše, ne preteranim) pospešićete prokrvljenost mokraćnog kanala, pa tako bakterije neće imati baš slobodan put. Još jedna stvar koja pomaže: kad imate vremena, priredite svojim stopalima toplu kupku (voda treba da bude zagrejana na četrdesetak stepeni Celzijusa).

Nemojte koristiti antibakterijske sapune (preslabi su da stvarno ubiju bakterije, samo ih ojačaju), penušave kupke, pudere u intimnoj regiji - sva ta sredstva mogu da nadraže mokraćni kanal i da na taj način podstaknu infekciju.

upala besike

Kao što vidite, nije tako teško zaštititi se od upale bešike - malo više vitamina C, utopljavanje i izbegavanje korišćenja iritirajućih sredstava trebalo bi da posluže kao sasvim adekvatna prevencija. Hladni dani će ostati onoliko hladni koliko (ne) volite, ali će vas makar jedna neprijatna boljka mimoići.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sok od limuna za mršavljenje i detoksikaciju!

Sok od limuna za mršavljenje i detoksikaciju!

Ubrzan tempo života, posao, briga o deci, kući, porodici, viđanje sa prijateljima i još milion sitnih obavezica ...
Bolest vožnje

Bolest vožnje

Bolestvožnje podrazumeva neprijatan osećaj mučnine, vrtoglavice, glavobolje ...
Sprečite postletnju depresiju

Sprečite postletnju depresiju

Leto je mnogima omiljeno godišnje doba. Ljubitelji leta bi želeli da ono traje ...
HP
64801,oo
prava cena : 77761.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Roleri

Bicikl