15
Apr
2013

Zdrave navike koje će pozitivno uticati na vaš život

Pregledano: 3462 puta

Upravo navike određuju kvalitet našeg života, zato se potrudimo da budu dobre i blagotvorne!

Svaki čovek je u načelu rob svojih navika; neko nezdravih, neko izrazito zdravih, ali suština je da upravo one određuju kvalitet našeg života. Većina ljudi zanemaruju značaj koji navike imaju na njihove živote, ne bivajući svesni koliko u stvari doprinose raspoloženju, uspehu i zdravlju. Određene šablone u ponašanju bilo bi lepo zameniti zdravim navikama koje možda mnogima izgledaju kao gluposti ili preterivanja, ali činjenica je da okrepljuju um i telo, čineći nas zadovoljnijima:

1. Jedite organsku hranu: Organska hrana je potpuno prirodna i zdrava - ne sadrži pesticide. nije genetski modifikovana, bez ikakvih hormona je, a nije ni pod uticajem zračenja... Iako je daleko skuplja, organska hrana je nešto najbolje i najzdravije što možemo uneti u svoj organizam.

   

2. Meditirajte: Verovatno mnogi meditaciju doživljavaju kao hir i besposličarenje, ali zapravo meditacija predstavlja jednu od najkorisnijih životnih navika. Neko to zove meditacija, neko molitva, ali poenta je da tih nekoliko minuta dnevno kada ste sami sa sobom i svojim mislima, usredsređeni na duhovnost, znatno otklanja stres, anksioznost, nesanicu, te povećava koncentraciju. Za uspešno meditiranje defintiivno treba praksa, ali vredi svakog truda!

3. Izbegavajte brzu hranu: Možda jeste ukusna i jeftina, ali sve ostalo u vezi brze hrane daleko je pohvalnog. Izbegavajući brzu hranu ne samo što će pozitivno uticati na vašu liniju i sveukupno zdravlje, već će smanjiti i rizik od raznih oboljenja. 

4. Ležite ranije na spavanje: Možda vam to deluje dosadno ili "starački", ali je defintivno jedan od najboljih saveta da se osećate punim energije. Zdrav san je veoma važan, jer kada ste se adekvatno odmorili, imaćete dovoljno snage i raspoloženje za sve izazove u toku dana. Potrudite se da ležete oko 22h, a ako ste noćna ptica ležite bar pola sata ranije nego uobičajeno.

5. Idite povremeno na masažu: Jedan od najlepših ugođaja koji možemo da priuštimo sebi svom telu definitivno jeste masaža. Zašto je onda tako retko upražnjavamo? Masaža je veoma povoljan vid relaksacije, možete pronaći tretmane i za samo 500 dinara, a poznato je koliko je delotvorna za relaksiranje i otklanjanje nervoze i bola. Uvedite praksu da obradujete sebe masažom bar jednom mesečno, nećete se pokajati!

   

6. Afirmišite sebe: Hvaliti sebe, govoreći i nabrajajući sve pozitivne učinke i osobine, možda deluje narcisoidno i glupo, ali u stvari veoma je blagotvorno za naše samopouzdanje, samopoštovanje i postizanje uspeha. Pozitivne misli skrenuće pažnju sa negativnih, a ponavljanje afirmacija pomoći će vam da postanete i ostanete pozitivni.

7. Ne zadržavajte ljutnju u sbi: Niko ne misli da treba da histerišete i budete ljuti na ceo svet, već da osećanje besa ne zadržavate u sebi. Popričajte sa osobm na koju ste kivni, recite joj šta mislite, pokušajte da izgladite odnose, oslobodite se besa, a samim tim i ružnih misli

8. Koristite suplemente: Suplementi nisu rezervisani samo za bogate, stare i bolesne, upravo suprotno - potrebni su svakom od nas, jer većina ne uspe da dnevno unese potrebnu dozu vitamina i hranljviih materija kroz svoju ishranu. Suplementi su odlični za prevenciju bolesti, lečenje nedostaka i održavanje tkiva.

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Fizička aktivnost pospešuje rad mozga

Fizička aktivnost pospešuje rad mozga

1. Stimuliše rast mozga Starenjem, pojava novih moždanih ćelija se usporava i mozak i ...
Prospan - prirodna veličina

Prospan - prirodna veličina

Inventivni pristup iz laboratorije lako su preneli u sferu komunikacije, pa su reklamne poruke koje plasiraju poslednjih ...
Suze nas leče?

Suze nas leče?

Postoji ona izreka: "Ko ne plače, živi kraće", i čini se da je statistika podržava. Naime, klasičan primer ...
HP
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 12°c

Roleri

Bicikl