30
Apr
2013

Hrana koja se bori protiv PMS-a

Pregledano: 4611 puta

Za one dane kada ste u stanju da pojedete sve što se nađe ispred vas, ipak postoji spas! Bežite od brze hrane i nađite "utehu" u zdravim namirnicama koje nam savršeno odgovaraju tokom PMS-a!

Znate onaj osećaj kada u danima PMS-a poželite da pojedete čitavu poslastičarnicu i gomilu brze hrane, ne biste li ublažili bolne simptome i stres? Verovatno znate. Međutim, spas ne leži u prejedanju ili u kilogramu sladoleda i čokolade, već u zdravim i ukusnim namirnicama, koje lako i brzo otklanjaju simtome PMS-a.

1. Zdrave masti: Upravo zdrave masti iz lososa, avokada, oraha ili maslinovog ulja mogu da ublaže simptome PMS-a poput nadimanja, razdražljivosti, osetljivih grudi i menstrualnih bolova, i to zbog značajnog sadržaja omega 3 masnih kiselina.

   maslinovo ulje

2. Jogurt: Punomasni ili sa niskim sadržajem masnoće, jogurt je namirnica koja uspešno podiže nivo kalcijuma u organizmu, koji je znatno niži tokom predmenstrualnih dana. Visok nivo kalcijuma obezbeđuje dobro raspoloženje.

   grcki jogurt

3. Banane: Kalijum je jedan od najpotrebnijih minerala u organizmu u toku PMS-a, a opšte je poznato da su banane veoma bogate njime. Obogatite svoju ishranu kalijumom iz banana ili citrusa, i neće biti grčeva ni nervoze!

   

4. Pasulj: Možda pasulj nije namirnica koju biste poželeli da jedete u onim danima, ali moramo se osvrnuti na blagotvorno dejsto ove mahunarke. Bogat je magnezijumom i vitaminom B-6, što će vas osloboditi naglih promena raspoloženja, nadimanja i zadržavanje vode u organizmu!

   

5. Braon pirinač: Ova namirnica snažan je borac protiv simptoma PMS-a, vešto otklanjajući razdražljivost i ćudljivost, i to zahvaljujući tome što sadrži magnezijum, mangan i vitamin B-6.

   

6. Crna čokolada: Ova poslastica poznata je po pozitivnom učinku za zdravlje, puna vitamina i antioksidanata. učiniće čuda za vaše raspoloženje u PMS-u.

   

7. Bademi: Bademi sarže visok procenat vitamina E koji je odličan za problematičnu kožu, osetljive grudi, bol i razdražljivost tokom PMS-a. Slično se ponašaju i mleko, jaja i avokado!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kurkuma: Začin koji u Indiji zovu 'lepa kao noć punog meseca'

Kurkuma: Začin koji u Indiji zovu 'lepa kao noć punog meseca'

Navodno je u 13 veku posle Hrista, legendarni pustolov Marko Polo, vrativši se sa svojih avantura ...
Pomfrit ipak nije toliko nezdrav?

Pomfrit ipak nije toliko nezdrav?

Stručnjaci na Univerzitetu u Napulju su zajedno s kolegama iz škole za profesionalne kuvare Dolce & Salato ...
Namirnice kojima ćete sačuvati zdravlje

Namirnice kojima ćete sačuvati zdravlje

Hrana može učiniti da izgledate zdravo i da se osećate veselo ali isto tako može ...
SAMSUNG
1436,oo
prava cena : 1723.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 12°c

Roleri

Bicikl