30
Apr
2013

Hrana koja se bori protiv PMS-a

Pregledano: 4348 puta

Za one dane kada ste u stanju da pojedete sve što se nađe ispred vas, ipak postoji spas! Bežite od brze hrane i nađite "utehu" u zdravim namirnicama koje nam savršeno odgovaraju tokom PMS-a!

Znate onaj osećaj kada u danima PMS-a poželite da pojedete čitavu poslastičarnicu i gomilu brze hrane, ne biste li ublažili bolne simptome i stres? Verovatno znate. Međutim, spas ne leži u prejedanju ili u kilogramu sladoleda i čokolade, već u zdravim i ukusnim namirnicama, koje lako i brzo otklanjaju simtome PMS-a.

1. Zdrave masti: Upravo zdrave masti iz lososa, avokada, oraha ili maslinovog ulja mogu da ublaže simptome PMS-a poput nadimanja, razdražljivosti, osetljivih grudi i menstrualnih bolova, i to zbog značajnog sadržaja omega 3 masnih kiselina.

   maslinovo ulje

2. Jogurt: Punomasni ili sa niskim sadržajem masnoće, jogurt je namirnica koja uspešno podiže nivo kalcijuma u organizmu, koji je znatno niži tokom predmenstrualnih dana. Visok nivo kalcijuma obezbeđuje dobro raspoloženje.

   grcki jogurt

3. Banane: Kalijum je jedan od najpotrebnijih minerala u organizmu u toku PMS-a, a opšte je poznato da su banane veoma bogate njime. Obogatite svoju ishranu kalijumom iz banana ili citrusa, i neće biti grčeva ni nervoze!

   

4. Pasulj: Možda pasulj nije namirnica koju biste poželeli da jedete u onim danima, ali moramo se osvrnuti na blagotvorno dejsto ove mahunarke. Bogat je magnezijumom i vitaminom B-6, što će vas osloboditi naglih promena raspoloženja, nadimanja i zadržavanje vode u organizmu!

   

5. Braon pirinač: Ova namirnica snažan je borac protiv simptoma PMS-a, vešto otklanjajući razdražljivost i ćudljivost, i to zahvaljujući tome što sadrži magnezijum, mangan i vitamin B-6.

   

6. Crna čokolada: Ova poslastica poznata je po pozitivnom učinku za zdravlje, puna vitamina i antioksidanata. učiniće čuda za vaše raspoloženje u PMS-u.

   

7. Bademi: Bademi sarže visok procenat vitamina E koji je odličan za problematičnu kožu, osetljive grudi, bol i razdražljivost tokom PMS-a. Slično se ponašaju i mleko, jaja i avokado!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Čokolada čuva srce

Čokolada čuva srce

Dobra vest za sve obožavatelje čokolade! Istraživanje je pokazalo da osobe koje konzumiraju puno ...
Namirnice kojima ćete sačuvati zdravlje

Namirnice kojima ćete sačuvati zdravlje

Hrana može učiniti da izgledate zdravo i da se osećate veselo ali isto tako može ...
Hrana za seksi osećaj

Hrana za seksi osećaj

Hrana sem što ume da zagolica nepca, i te kako dobro zna da zagolica i maštu. Pojedine ...
XWAVE
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 6°c

Roleri

Bicikl