30
Apr
2013

Hrana koja se bori protiv PMS-a

Pregledano: 4459 puta

Za one dane kada ste u stanju da pojedete sve što se nađe ispred vas, ipak postoji spas! Bežite od brze hrane i nađite "utehu" u zdravim namirnicama koje nam savršeno odgovaraju tokom PMS-a!

Znate onaj osećaj kada u danima PMS-a poželite da pojedete čitavu poslastičarnicu i gomilu brze hrane, ne biste li ublažili bolne simptome i stres? Verovatno znate. Međutim, spas ne leži u prejedanju ili u kilogramu sladoleda i čokolade, već u zdravim i ukusnim namirnicama, koje lako i brzo otklanjaju simtome PMS-a.

1. Zdrave masti: Upravo zdrave masti iz lososa, avokada, oraha ili maslinovog ulja mogu da ublaže simptome PMS-a poput nadimanja, razdražljivosti, osetljivih grudi i menstrualnih bolova, i to zbog značajnog sadržaja omega 3 masnih kiselina.

   maslinovo ulje

2. Jogurt: Punomasni ili sa niskim sadržajem masnoće, jogurt je namirnica koja uspešno podiže nivo kalcijuma u organizmu, koji je znatno niži tokom predmenstrualnih dana. Visok nivo kalcijuma obezbeđuje dobro raspoloženje.

   grcki jogurt

3. Banane: Kalijum je jedan od najpotrebnijih minerala u organizmu u toku PMS-a, a opšte je poznato da su banane veoma bogate njime. Obogatite svoju ishranu kalijumom iz banana ili citrusa, i neće biti grčeva ni nervoze!

   

4. Pasulj: Možda pasulj nije namirnica koju biste poželeli da jedete u onim danima, ali moramo se osvrnuti na blagotvorno dejsto ove mahunarke. Bogat je magnezijumom i vitaminom B-6, što će vas osloboditi naglih promena raspoloženja, nadimanja i zadržavanje vode u organizmu!

   

5. Braon pirinač: Ova namirnica snažan je borac protiv simptoma PMS-a, vešto otklanjajući razdražljivost i ćudljivost, i to zahvaljujući tome što sadrži magnezijum, mangan i vitamin B-6.

   

6. Crna čokolada: Ova poslastica poznata je po pozitivnom učinku za zdravlje, puna vitamina i antioksidanata. učiniće čuda za vaše raspoloženje u PMS-u.

   

7. Bademi: Bademi sarže visok procenat vitamina E koji je odličan za problematičnu kožu, osetljive grudi, bol i razdražljivost tokom PMS-a. Slično se ponašaju i mleko, jaja i avokado!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Namirnice za brže mršavljenje

Namirnice za brže mršavljenje

Za vitku figuru nije dovoljno da se samo zdravo hranite već je svakako poželjno i da se bavite ...
Nikad nije kasno za Grand Aroma Dekofe kafu

Nikad nije kasno za Grand Aroma Dekofe kafu

Beograd, 27.avgust 2013.godina - Grand Aroma Dekofe kafa je u ovim letnjim večerima priredila ...
Pravilnom ishranom do boljeg raspoloženja

Pravilnom ishranom do boljeg raspoloženja

Ako imate problem sa koncentracijom, razdražljivi ste ili patite od PMS sindroma, ne ...
DELL
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 12°c
min -3°c

Roleri

Bicikl