Postovala: Nataša Ilić
05
Sep
2012

Hrana za seksi osećaj

Pregledano: 4229 puta

Namirnice koje vam mogu probuditi želju za seksom

Hrana sem što ume da zagolica nepca, i te kako dobro zna da zagolica i maštu. Pojedine namirnice deuju kao afrodizijak i bude seksualnu želju. One su dostupne i za njih ne treba čitavo bogatstvo. Uticaj ovih sedam namirnica na libido potvrdili su i naučnici širom sveta. Na žene povoljno utiču čokolada i kafa, na muškarce jaja i breskve, dok šafran, biftek i lubenica čine dobro i jednima i drugima.

Čokolada

Ovaj omiljeni slatkiš, sem što čini da se čovek oseća blaženo kad je proba, sadrži sastojak feniletilamin koji proizvodi endorfin, hormon sreće. Naučnici su došli do zaključka da, bez obzira što mnogi misle da im se želja za seksom pojačava kad pojedu čokoladu, ona nema nikakve veze sa tim! Drugim rečima, čokoladne seksualne moći su u glavi, a ona pomaže da se luče serotonin i endorfin koji dovode do “osećaja sreće”. Ali, i to je nešto!

Kafa ispijanje kafe

Zadah koji ostaje posle konzumacije kafe nije nikako privlačan, ali ovaj napitak ima neke “seksi” osobine.  Naučnici su utvrili da kafa podstiče ženski polni nagon i stimuliše deo mozga koji reguliše uzbuđenje. Jedno upozorenje: ne treba zaboraviti da kafa utiče na san i vrlo je važno u koje se doba dana pije. Iz tog razloga mnogi ne piju kafu posle 14 časova, što je dobro.

Jaja

Ona su izvor L – agrinina, amino kiseline koja sprečava da dođe do erektilne disfunkcije. I, ne treba ih konzumirati samo za doručak. Savetuje se romantična večera sa – jajima!  

Breskve

Nežna tekstura, prelepa boja i fenomelalan miris su veoma privlačni, ali to su samo neke dobre osobine koje breskve imaju: one sadrže dovoljan procenat vitamina C koji deluje veoma blagotvorno na mušku plodnost. Veća konzumacija breskvi dovodi do veće proizvodnje sperme i sprečava nastanak nepokretnih spermatozoida. Zamrznute breskve imaju više C vitamina od svežih. Zato, leto je pravo vreme da se breskve stave u zamrzivač  i tako zaleđene dobro idu uz neko fino piće.

Šafran

Ovaj svetlo žuti začin dolazi od cveta šafrana i ima blag, nežan ukus. Vrlo je popularan u španskoj i mediteranskoj kuhinji. Ovaj začin je s razlogom stekao reputaciju afrodizijaka, čineći onog ko ga konzumira neverovatnim ljubavnikom. Za gram šafrana se plaća skoro devet evra. Dodaje se u vrelu (ne ključalu) vodu za čaj i ostavlja se da deluje 15 minuta. Šafran odlično ide uz žitarice, morske plodove, supe i variva.

Biftek

Juneće meso sadrži cink i gvožđe, puno je proteina i B vitamina. Ima nešto zavodljivo  kada se biftek stavi na roštilj i kada se oseti njegov miris. Mnogi ga poistovećuju sa predigrom koja se jede. Biftek sam po sebi zove na seks, pravi je uvodnik za vođenje ljubavi onome ko ga jede. Uz njega odlično ide povrće koje mu daje “zdraviji” izgled.

Lubenica

Ovo sočno povrće ima neverovatan procenat amino kiseline citrulin, koju telo koristi da proizvede drugu amino kiselinu aginin koja pomaže vaskularnom sistemu. Kod muškaraca to dovodi do zdravije erekcije, a kod žena povećava libido. Istina, izgleda veoma seksi kada se u sred vrelog dana zagrize osvežavajući komad bostana.

 

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zdrava hrana svakog dana!

Zdrava hrana svakog dana!

Ako imate višak kilograma koji želite da skinete ili dijabetes zbog čega vam je zdrava ishrana terapija ili ste ...
Kinoa: najzdravija namirnica na planeti!?

Kinoa: najzdravija namirnica na planeti!?

Mada je počela da se uzgaja još pre tri hiljade godina u području ...
Jelovnik za uspešan dan na poslu

Jelovnik za uspešan dan na poslu

Kao što i deca koja su gladna dokazano postižu lošije rezultate u školi, a ona koja tri puta ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Bicikl

Roleri