Postovala: Senka Ivetić
04
Mar
2014

Izgubite kilograme pravilnim kombinovanjem namirnica

Pregledano: 2560 puta

Da li je moguće izgubiti višak kilograma bez napornih dijeta? Moguće je! Pokušajte kombinovati hranu koja pomaže u gubljenju kilograma. U nastavku pročitajte kako izbeći loše kombinacije hrane koje usporavaju vaš metabolizam.

Iako su dijete i vežbanje najbolji načini da se izgubi višak kilograma, kombinovanjem pravih namirnica takođe možete izgubiti višak kilograma. Pravilno kombiniranje može podstaći vaš metabolizam da bolje i učinkovitije sagorieva višak masnih naslaga.

Povrće koje ne sadrži velike količine skroba mnogo bolje ide sa proteinima od krompira, testenine, pirinča ili neke druge namirnice koja sadrži velike količine skroba. Vrlo je važno pridržavati se ovog “zakona”  kako vaše telo ne bi višak energije pretvorilo u masne naslage kojih se je jako teško rešiti.


Zdrave masnoće i ugljenohidrati


Varenje hrane koja sadrži zavidne količine ugljenohidrata je brz proces koji smanjuje količinu šećera u krvi i tako u vama budi glad, a da još nije vreme za idući obrok. Kako bi rešili ovaj problem u ishranu možete dodati korisne masnoće kao što su masnoće iz oraha, avokada ili pak ribe. Ovim načinom ćete stvoriti balans hrane koja sadrži povelike količine ugljenohidrata, kao što je pirinač ili testenina. Takođe, ovim načinom ćete stvoriti i efektivnu kombinaciju za sagorijevanje masnoća.

kombinovanje ishrane


Proteini i začinjena hrana


Korisne stvari koje se mogu naći u ljutim papričicama, kao i u ostaloj začinjenoj hrani koja daje vašem metabolizmu snažan nalet kako bi što brže i bolje otopili masnoće. Najbolji način je da kombinujete hranu koja je bogata proteinima i koja vas čini sitima s hranom koja pomaže telu da što brže i bolje sagori masnoće. Veliki izvor proteina je piletina, riba i soja. Kombinujte jednu od ovih namirnica s hranom koja brzo topi masnoće.

kombinovanje ishrane


Hrana puna vlakana i voda


Pijte puno vode kada jedete hranu bogatu vlaknima. Voda pomaže u razgradnji vlakana i podstiče osećaj sitosti na duže vreme. Ovo se smatra jednom do najboljih kombinacija za gubitak kilograma.
Zaboravite na slatkasta pića koja samo nakratko gase žeđ te dižu količinu šećera u vašoj krvi i počnite piti velike količine vode kada god jedete hranu koja je bogata vlaknima.

kombinovanje ishrane

Loše kombinacije hrane


Kako postoje dobre kombinacije, tako postoje i loše kombinacije hrane. Nemojte ni u kom slučaju jesti hranu bogatu skrobom i hranu bogatu proteinima u isto vreme. Bilo da se radi ribi ili o pilećim prsima i pireu od krompira. Držite testeninu, pirinač i krompir podalje od mesa i jaja kako bi imali što bolje rezultate prilikom gubitka kilograma.
Jedite voće barem pola sata pre nego što jedete, jer vam ono ako ga konzumirate pre obroka pomaže gubljenju kilograma. Voće nemojte jesti kao desert mešajući ga sa skrobom i proteinima ako želite izgubiti višak kilograma.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Trans-masti nepoželjne i u Srbiji

Trans-masti nepoželjne i u Srbiji

Predavanjem dr Jelene ...
Ideje za zdrave grickalice (1. deo)

Ideje za zdrave grickalice (1. deo)

Ako nastojite izgubiti kilograme ili ostati fit, a volite grickalice između obroka, nije sve izgubljeno. Postoje ...
Za šta se koristi ulje vitamina E?

Za šta se koristi ulje vitamina E?

Faktori koji prouzrokuju štetu na našoj koži i ubrzani proces starenja su ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 12°c
min -2°c

Bicikl

Roleri