Postovala: Ona portal
29
Nov
2010

Za šta se koristi ulje vitamina E?

Pregledano: 14120 puta

Faktori koji prouzrokuju štetu na našoj koži i ubrzani proces starenja su ultraljubičasto zračenje koje emituje sunce, preterano uzimanje alkohola, pušenje cigareta, itd. Među njima, izloženost zračenja ultraljubičastim zracima ozbiljno utiče na našu kožu. Kada ovi zraci prodru u našu kožu, prva stvar koju rade je napad na molekule kiseonika. Kao rezultat toga, molekuli kiseonika se dele na slobodne radikale. Iako je kiseonik suštinska komponenta za postojanje našeg života, njegovi slobodni radikali imaju visoke reaktivnosti i toksične su prirode. Zbog svoje reaktivne prirode, slobodni radikali kiseonika napadaju proteine, lipide i DNK molekule. Oni koriste kolagen, protein prisutan u koži koji je odgovoran za glatkoću i elastičnost kože. Zbog toga, koža postaje naborana. Ta šteta ne samo da izaziva bore i starost slojeva kože, nego može da izazove i rak.

 


Prednosti ulja vitamina E za kožu


Ulje vitamina E je jedno prirodno ulje koje se rastvara u lipidima i ne sadrži enzime. Ulje vitamina E kada se nanosi na kožu, deluje kao antioksidans koji sprečava formiranje slobodnih radikala na koži i štiti je od bilo kakvog oštećenja. Takođe ima anti-upalni svojstva. Zbog prisustva tih osnovih osobina, koristi se za negu kože u različite svrhe.

 


Ovde je spisak nekoliko problema kože na koje ulje vitamina E utiče vrlo efikasno:Protiv starenja: Ulje vitamina E je ključni sastojak različitih krema protiv starenja i losiona zbog ovog efekta. Korisno je za smanjenje vidljivih finih linija i bora na koži i na taj način čini kožu mlađom. Antioksidantna svojstva ulja vitamina E dokazano su vrlo vredna za ovaj tip problema kože.


Opekotine i zaštita od sunca: Ulje vitamina E se koristi za lečenje opekotina. Ulje se apsorbuje u epidermalni sloj kože i ublažava manje štete izazvane ultraljubičastim zračenjem. Koristi se u pravljenju krema i losiona za sunčanje Kada se izlaže suncu, povećava se njegovo dejstvo. Međutim, da biste dobili najbolji rezultat treba primeniti ulje najmanje 20 minuta pre bilo koje vrste izlaganja suncu.Tretiranje ožiljaka: Ulje vitamina E je korisno za uklanjanje ožiljaka na koži. Kada se redovno primenjuje na ožiljke od akni i ožiljke prouzrokovane nekom modricom, prvo se omekšava oblast, a zatim osvetljava fleke u roku od nekoliko nedelja. Ožiljci će nestati u roku od nekoliko meseci. Jednako je efikasan u smanjivanju strija. Međutim, možda neće biti vrlo delotvoran za hirurški ožiljak.Ostale prednosti: Ulje vitamina E sprečava gubitak vode iz kože i pomaže da zadrži svoju prirodnu vlagu. Tako, , suva koža izgleda zdravo i sveže. Kada se koristi u svrhu dubokog čišćenja pora kože, pomaže da se održi balans vlažnosti kože.
Kada ste izloženi visokim temperaturama, rok upotrebe ulja vitamina E se smanjuje. Ulje vitamina E ima tendenciju da reaguje sa kiseonikom i njegov uticaj na kožu se neutrališe. Stoga, u cilju da zadrži svoje osnovne osobine, potrebno je da ga sačuvate u ispravnom stanju. Takođe je preporučljivo da se koristi ovo ulje nakon konsultacija sa lekarom, tako da možete biti sigurni da ga koriste na ispravan način i za pravi razlog.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
2
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
5
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ideje za zdrave grickalice (2. deo)

Ideje za zdrave grickalice (2. deo)

Napravili smo listu zdravih ideja za grickanje, za one koji žele nešto što nije štetno za ...
Pomfrit ipak nije toliko nezdrav?

Pomfrit ipak nije toliko nezdrav?

Stručnjaci na Univerzitetu u Napulju su zajedno s kolegama iz škole za profesionalne kuvare Dolce & Salato ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 9°c
min 3°c

Bicikl

Roleri