02
Dec
2013

Zaobiđite loše navike u vreme doručka!

Pregledano: 2819 puta

Kako biste bili zdravi, raspoložni i energični tokom dana, dan morate da započnete dobrim doručkom. Međutim, nekoliko je stvari o kojima treba voditi računa.

Doručak je navažniji obrok jer je upravo on zaslužan za energiju koja vam je potrebna na početku dana i koja služi da dan započnete na pravi način. Međutim, ljudi neretko greše kada je prvi obrok u pitanju, a posledice znaju da budu vrlo negativne. Baš zbog toga povedite brigu o sebi i onome što jedete čim ustanete i ne dozvolite sebi sledeće greške.


Ne cedite voće

Kada stavite voće u sokovnik, morate da znate da taj proces dovodi do gubljenja većine vitamina, minerala i vlakana. Umesto toga, popijte čašu vode i pojedite celu voćku.

Mali doručak

Jedenje svega što vam dođe pod ruku vam neće pomoći da izbegnete višak kalorija. Postoji mit da nećete dobiti višak kilograma ukoliko jedete ono što želite posle dužeg perioda gladovanja. Doručak treba da bude obilan, ali je hranu, takođe, potrebno pažljivo birati.

Izbegavajte slatkiše

Krofne i mafini za doručak nisu preporučljivi, jer vam ne daju potrebnu energiju. Ukoliko dođete u iskušenje, setite se da morate zdravo da doručkujete.

  


Pratite unos kofeina

Jedna šolja kafe ili čaja može da poboljša raspoloženje i metabolizam, ali izbegavajte ispijanje većih količina. To može da dovede do problema sa snom i da se odrazi negativno na vaše telo.

Nezdrav doručak

Pojedite šaku oraha i semenki, činiju pahuljica i voće umesto čokoladnih palačinki, mafina i sendviča s majonezom. Mnogo kalorija i masti mogu da dovedu do povećanja nivoa šećera u krvi, a potom i do bolesti.

Ne mislite da doručak nije važan

Čak iako ne osećate glad ili ste u žurbi, potrudite se da doručkujete. Ukoliko preskočite doručak, to će usporiti vaš metabolizam. Tost, voće i semenke su zdrav doručak.

Izbegavajte preobilne doručke

Doručak treba da bude obilan, ali ne treba preterivati. Nemojte previše da jedete i uzimate krofne, mafine, slatke pahuljice i voćne koktele. Umesto toga pojedite jaje, zobene ili pšenične pahuljice, te popijte mleko.

Ne jedite čim ustanete

Nakon buđenja ne unosite hranu odmah u organizam. Pre toga popijte čašu tople vode koja će pokrenuti vaš metabolizam, a pomoći će vam i ako patite od želudačnih bolesti.

  

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zdrava hrana-četvrti deo

Zdrava hrana-četvrti deo

1. „Ugly fruit" (ružno voće) ...
Nikad nije kasno za Grand Aroma Dekofe kafu

Nikad nije kasno za Grand Aroma Dekofe kafu

Beograd, 27.avgust 2013.godina - Grand Aroma Dekofe kafa je u ovim letnjim večerima priredila ...
SAMSUNG
2348,oo
prava cena : 2817.6,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 1°c

Bicikl

Roleri