13
Jul
2012

Zlatarna Celje – juče, danas, sutra

Pregledano: 6875 puta

Nakit sa dušom, nakit koji je spoj tradicije, umetničkih vrednosti i moderniteta. Predstavljamo Vam majstore svog zanata, Zlatarnu Celje

Celje je ugledan grad, sa burnom i bogatom istorijom u kom su živeli Rimljani. Za vreme vladavine Celjskih Knezova, grad je doživeo procvat i ucrtan je na zemljopis Evrope.

Zlatarstvo je zanat, koji u Celju ima dugu tradiciju. Počeci zlatarstva datiraju još od 1446. godine. Uticaji zlatarske umetnosti iz cele Evrope, isprepleli su se u Celju, i gradu dali prizvuk zlatarskog grada. Kamen temeljac Zlatarne Celje je položen 1844. godine, kada je Ivan Paccficaffio otvorio svoju zlatarsku radionicu, pod imenom Prva štajerska draguljarska tovarna. On je među prvima počeo obradu plemenitih metala. U vreme pred Prvi svetski rat, tadašnja Zlatarna Celje je bila najveće preduzeće tog tipa u Austougarskoj monarhiji. Svoj današnji naziv Zlatarna Celje je dobila posle Drugog svetskog rata 1950. godine.


Najveću ekspanziju preduzeće je dostiglo u periodu od 1976 – 1991. godine, kada je Zlatarna Celje suvereno vladala prostorom nekadašnje Jugoslavije na području nakita, dentala, industrije i prerade plemenitih metala.

Raspad Jugoslavije, preduzeće ostaje bez velikog tržišta, sa čim ne može da se izbori, sve do 1999.-te godine, kada prilivom privatnog kapitala, počinje svoj ponovni usponom.

Danas, Zlatarna Celje jedna je od najvećih i najpoznatijih slovenačkih proizvođača nakita, dobro poznat i van Slovenije, vrlasnik robnih marki Zlatarna Celje i Lencia. Svoj poslovni uspeh, Zlatarna Celje je izgradila na tradiciji, kvalitetu i vanvremenskom dizajnu.

Proizvodni program Zlatarna Celje obuhvata nakit, stomatološke legure i dr. proizvoda za stomatološku protetiku i program industrijskih proizvoda od plemenitih metala.

Zlatan nakit je većinom od belog i žutog zlata, 14kt i 18kt. U poslednje vreme, trend je zlato u boji zemlje ili roze, što možete naći i u našoj ponudi. Poseban dizajnerski izazov je nakit kombinovan sa dragim i poludragim kamenom visokog kvaliteta, kao i biserni nakit.

Od 2003. godine Zlatarna Celje je vlasnik robne marke LENCIA, koja je evropski dizajn, garantuje savremen i besprekoran dizajn proizvoda, sa svojim imenom, kvalitet, koji opravdava viši cenovni razred srebrnog nakita. LENCIA nakit je kombinovan sa Svarowski kristalima, a LENCIA satovi su vlastiti brend.

Dugoročna strategija Zlatarne Celje je povećanje proizvodnje, osvajanje novih tržišta i proširenje maloprodajne mreže. Do danas, prisutni smo u svim zemljema bivše Jugoslavije i u Bugarskoj. U Srbiji trenutno ima 20 maloprodajnih objekata i planiramo otvaranje novih.

 

 

Zlatarna Celje

Čekamo da Zlatarna Celje napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

NOKIA
1730,oo
prava cena : 2076,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Bicikl

Roleri